06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Mikor elkél a segítség és lakatos kell Budapesten!

 

Mikor egy bejárati ajtó zárja megmakacsolja magát, akkor bizony nagy pácban vagy, akár kinn, akár benn rekedtél. Amíg a folyosón vagy a kertben ácsorogva gondolkozol azon, hogy miként oldhatnád meg a problémát, biztos felvillant néhány amerikai filmben látott jelenet, amikor egy szál dróttal vagy hajtűvel nyitják ki a zárat. De vajon működik-e ez a gyakorlatban? Eláruljuk!

 

Nos, máris az elején el kell vennünk a kedvedet tőle: sem a drót, sem a hajtű, sem az ajtó berúgása nem jó megoldás, ha beragadt a zár. Az egyetlen járható út az, ha lakatost hívsz a helyszínre. 

Ha több próbálkozás után sem nyílik az ajtó, eltört a kulcs vagy egyéb olyan probléma merült fel, ami miatt nem tudsz bejutni a lakásodba, a nyaralódba, az irodádba, a garázsba vagy esetleg a kertkapu nem enged be, nem érdemes házi trükköket alkalmazni. A zárak sokkal bonyolultabb szerkezetek, mint amilyennek a filmekben látszanak, és hacsak nem vagy képzett lakatos vagy zárnyitó, elég nagy valószínűséggel csak kárt teszel benne. Így lesz egy kis problémából grandiózus galiba, a viszonylag könnyen nyitható ajtóból komplett zárcsere. 

Az egyetlen megoldás, ha azonnal szakember hívsz a helyszínre, legyen szó bármilyen zárról, és annak akármilyen problémájáról. Garantáltan sérülés nélkül nyitjuk ki az ajtót és szereljük meg a zárat, speciális szerszámok és eszközök segítségével.

 

Miért nem érdemes egyedül hozzáfogni a bütyköléshez?

 

Ha megpiszkálod a zárat, tönkreteheted azt, vagy megkarcolhatod az ajtódat. Nem beszélve a további lehetetlen ötletekről, melyek nem csak költségesek, de még veszélyesek is. Szóval ahelyett, hogy felmásznál az erkélyhez vagy betörnéd az ablakot, hívj hozzáértő lakatost a helyszínre és máris számos problémától kíméled meg magad. 

Elsőre talán furcsán hangzik, de ha lakatost hívsz, még spórolhatsz is!

 

Miért érdemes lakatost hívni?

 

Egy ilyen problémákra szakosodott szerelőnek vannak olyan speciális eszközei, melyek segítségével ő könnyedén ki tudja majd nyitni az ajtót, te pedig újra hozzájuthatsz a kulcsodhoz. A több éves szakmai tapasztalatnak köszönhetően biztosan nem keletkezik maradandó sérülés sem a zárban, sem pedig az ajtóban. Természetesen nem csak bejárati ajtó meghibásodása esetén tud segíteni egy lakatos: a egy belső ajtó vacakol, a sufni bejárata szorult be vagy a kerti kapuval van gond, akkor is a szakember lesz a megoldás. 

 

Mennyibe kerül egy lakatos Budapesten?

 

A zárnyitás ára a zár szerkezetétől, az ajtó típusától és az elvégzendő munkától függ, ám mielőtt kollégánk hozzálát a munkálatokhoz, mindig előre tájékoztat téged arról, mennyit kell majd fizetned a munkáért. Nincsenek utólagos meglepetések, és rejtett „hoppá” költségek, ezt garantáljuk!

 

Mennyi idő egy zárnyitás?

 

Ez mindig az aktuális problémáktól függ. Ha nem meghibásodásról van szó, hanem egyszerűen benn maradt a kulcs, a művelet egy hozzáértő számára mindössze 5-10 percet vesz igénybe, ám ha például a zárbetétet is cserélni kell vagy egy több ponton záródó ajtó hibásodik meg, az több időt vesz igénybe. Ami biztos, hogy minél hamarabb tárcsázod a számunkat, annál előbb juthatsz be újra az otthonodba és folytathatod az eltervezett napodat, hiszen Budapest területén egy órán belül a helyszínen vagyunk!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

 

 

 

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Mindig jó, ha van kéznél egy lakatos Budapesten!