06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Betörés utáni zárcsere

Ne ess újra ugyanabba a hibába a betörés utáni zárcserénél!

Mit kell tenned Neked, mint lakástulajdonosnak, ha már betörtek a lakásodba, és zárat cseréltetnél?

A betörrés utáni zárcsere első lépéseként azt kell megállapítani, hogy hogyan jutottak be a lakásba!

betores utani zarcsere - Betörés utáni zárcsere
Amennyiben betörés után új zárat szeretnél, mindenekelőtt azt kell kideríteni, hogy milyen módon jutottak be az elkövetők. Mivel többnyire gyorsan és egyszerűen kell dolgozniuk, leggyakrabban a feszítővasas ajtóbefeszítéssel, zártöréssel, illetve egyéb, mechanikai módszerekkel próbálkoznak, melyek – biztonsági ajtók és megfelelő zárak hiányában – általában sikerre vezetnek. Nyilván a környék leggyengébb ajtaja, zárja az elsődleges célpont…
Ezek az eljárások nem csupán a zár, de az ajtó roncsolódásával is járnak. Ilyen esetek elkerülésére különösen ajánlott a feszítés-, rúgás- és törésálló biztonsági ajtó beszerzése. A szakértők mind egyetértenek abban, hogy a teljes biztonság érdekében nem elég a zárcsere (még a legdrágább típus beszerzése esetében sem):
Érdemes jó minőségű biztonsági ajtóra váltani!

Kérd ebben tanácsunkat!

06 20 575- 15- 95

Cilinder-, biztonsági- és reteszzár – mi az áthatolhatatlan védelem titka?

Ha az ajtó nem sérült, csupán a zár, gyorsan orvosolható a probléma. A bejárati ajtóknál használt típusok legelterjedtebbike, a henger- vagy cilinderzár feltörésére több közismert módszer is létezik; ezért aztán érdemes a kombinált védelem eszközéhez nyúlni, és több különféle zártípus egyidejű felszerelésével maximalizálni a biztonságot.

A hevederzárak és többpontos zárak a cilinderzár kiegészítőiként is remekül megállják a helyüket, és jó eséllyel akadályozzák meg az ajtó felfeszítését, betörését. Javításuk, szerelésük is viszonylag egyszerű.

További védelmet jelent a drága, ám megbízható szám- és betűzáras, illetve elektronikus zárak beszerzése. A biztonsági mikrochipet tartalmazó, kódolható kulcs például jóformán feltörhetetlen – de a már lényegesen olcsóbb védett zárak, zárbetétek is megfelelnek a célnak.

Szabaduljon meg a hagyományos alapzáraktól!

zarcsere ikon pipa 01 - Betörés utáni zárcsere

Mit tehetsz, hogy csökkentsd az ismételt betörés veszélyét?

  • Szerelj fel fúrás-, és törésvédett zárbetétet!
  • Kombináld a különféle zártípusokat! (A cilinderzár mellé biztonsági- és hevederzár beszerzése ajánlott.)
  • Ha tutira akarsz menni, akkor erősítsd meg az ajtód, és szereltess fel rácsot, vagy cseréld le komplett biztonsági ajtóra!
Mint tudjuk, a hengerzárak kiiktatásának egyik leghétköznapibb módja a zárbetét kicsavarása, eltörése. Ennek meggátolására célszerű védőpajzsot telepíteni a kulcslyuk elé, amely fúrás biztos, feltörése pedig rendkívül körülményes.

A zárbetétet pedig védeni kell pajzzsal!

Kutatások támasztják alá, hogy az ajtók, zárak védelmének megerősítése pszichológiai okokból is fontos: növeli biztonságérzetünket, és segít az elrettentésben is. A bűnelkövetők ugyanis mindig az egyszerűbb megoldást keresik, és ha azt látják, hogy az adott ajtó kemény diónak ígérkezik, valószínűleg könnyebb célpontot keresve odébbállnak.

A betörés utáni zárcsere nem egyszerű, viszont maximálisan megéri a befektetett pénzt és energiát. Hívj minket bátran szaktanácsért, és segítünk a zárcserében!

zarcsere ikon tel 01 - Betörés utáni zárcsere

Ugye nem egyszerű ez a betörés utáni zárcsere! Kérd tanácsunkat, és segítünk a zárcserében!

06 20 575- 15- 95

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Betörés utáni zárcsere