06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Zárszerelés

Miért kísérleteznél a zárszereléssel, ha van aki segít?

 

zarcsere ikon pipa 01 - Zárszerelés
  • ingyenes kiszállás Budapesten
  • sürgősség esetén 1 órán belül a helyszínen
  • csere alkatrészek, és új zárak a szervízautóban
  • megbízható, tapasztalt, profi zárszerelő kolléga
  • sürgősségi zárnyitás, ajtónyitás azonnal
  • betörés utáni zárszerelés

Hívj! 06 20 575- 15- 95

Minden, amit a zárszerelésről tudni kell…

A zárszerelés igazi szakértelmet igényel, hiszen ismerni kell a zár működési elvét, szerkezetét, így ezt valóban csak zárszakértő tudja megoldani. Nagy a kísértés, hogy Te magad próbálkozz vele otthon, de nem érdemes: a beavatkozás általában nagyobb kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Ezért is javasoljuk, hogy minden esetben profi szolgáltatását vedd igénybe, hiszen a nem szakszerű zárszerelés sokkal többe kerül később, és akár több alkatrész cseréjével is járhat.

Jellemző, hogy a zárszerelés legkörülményesebb része éppen a speciális alkatrészek és szerszámok beszerzése – különösen a korszerű, szám- és vagy betűzáras, elektronikus rendszerek esetében.

A zárszerelés önmagában is elég összetett feladat. Elsőre egyszerűnek tűnhet egy zárba tört kulcs kipiszkálása, de ha valaki próbált már ilyesmit csinálni, akkor jól tudja, hogy a zárszerelés jóval többet kíván némi kézügyességnél. A filmekből tanult betörő-trükkök nagy része pedig elavult vagy egyenesen légből kapott ötlet. A tapasztalatunk az, hogy amennyiben az ügyfél megpiszkálta a zárat, akkor már csak sokkal több (és általában költségesebb) munkával végezhető el a zárszerelés.

Arról nem is szólva, hogy a próbálkozással is csak késlelteted a saját bejutásod a lakásába, sőt kockáztatod a zárbetét minőségének romlását, ezáltal pedig saját biztonságod is. Ki szeretne egy olyan lakásban élni, ahová maga is „be tud törni” szükség esetén, bármiféle gyakorlat nélkül? Jobban jársz, ha szakemberre bízod a zárszerelés feladatát, így az esetleges hibák miatt nem kell új zárbetétet beszerezned, és ajtód sem rongálódik meg a sikertelen szerelési kísérlet következtében.

Hívj profit, ha gondod akadt a zárszereléssel!

06 20 575- 15- 95

A zárszerelés tevékenysége igen sokoldalú: szolgáltatásunk a zárnyitást, az új zárak beszerelését, cseréjét, javítását, kiegészítők, kilincsek szerelését tartalmazza.

Ide tartoznak a tollas kulcsos zárak, hengerzárak, hevederzárak, zárvédő pajzsok is. Ezek bármelyikével kapcsolatban kereshetsz minket, biztosan segítségede leszünk.

Lássuk sorra!

Zárszerelés alkalmával leggyakoribb a hengerzár betétek beépítése (pl.: Elzett), majd a zárszerkezet, amibe a betét kerül. Ezeket egészíthetik ki a különféle retesz- és hevederzárak, valamint a biztonsági ajtók.

Zárbetét csere:

Szeretnél egy biztonságosabb zárbetétet?

Néha akadozik?

Hiába forgatod a kulcsot nem nyílik?

A zárszereléseinkkel egyszerűen ki tudjuk cserélni a régi zárbetétet hasonlóra, vagy javaslunk biztonságosabbat, ha aggódsz a betörés miatt!

zarszereles - Zárszerelés

Tollas zárak zárszerelése

Megjelenésük miatt sokan hiszik elavultnak a tollas kulcsokat és zárjaikat, ezeket főképpen a kevésbé értékes helyiségeink védelmére használjuk, jogosan, hiszen ezek nagyrésze álkulccsal nyitható.

Mivel ezek a zárak egy egységet képeznek, így alkatrészt nemigen éri meg cserélgetni, inkább vesz az ember egy újat, hiszen ezek a zárak elég olcsóak…

Ha zárszervizelést, zárnyitást igényel, akkor fúrással nyitható, és cserélni szükséges!

A tollas zárakat általában az ajtó élében két darab csavar rögzíti.

A nagyobb biztonság érdekében hasznos lehet, ha több, egymástól eltérő típusú zárat szereltet az ajtóra. A cilinderzár mellé például a belső hevederzár ajánlott.

Biztonsági ajtó beépítése:

Napjainkban ezek a legbiztonságosabbak, bár ez sem feltétlen igaz…

A rosszul megválasztott biztonsági ajtó hamis biztonságérzetet kelt.

Vannak a piacon gyenge minőségű biztonsági ajtók (Pl.: Hisec), ezeket érdemes elkerülni, mert bár áruk kedvező (50- 60. 000 Ft), de gyenge minőségűek. a legolcsóbb anyagokból összerakva. A Hisec ajtóknak a biztonsági szintjét lehet, sőt kell is növelni! A kilicsszerkezetet takaró címke, zárvédő pajzs megerősített változatával, és minőségi törésvédett zárbetéttel, nem azzal az 500 Ft- os zárbetéttel, amivel árulják…

Ha megfelelő biztonsági ajtót szeretne, akkor 150. 000 Ft feletti kategóriát érdemes választania…

Hevederzár beépítés, szerelés:

A hevederzár biztonsági szempontból átmenet a biztonsági ajtó, és a zárral felszerelt normál műanyag, vagy fa ajtó között.

Amennyiben nem biztonságod szerelnéd növelni, de nincs pénzed, vagy nem szeretnél ennyit ráfordítani a biztonsági ajtóra, úgy a hevederzár a kiegészítő megoldás. Azt ne feledd, hogy erre megfelelő minőségű ajtóval kell rendelkezned, mert e nélkül csak felesleges kiadás. Ugyanis lehet a hevederzár épen marad, de az ajtó félbetörik..

A hevederzár beépítését mindenképp helyszíni felmérés előzi meg, majd a fajta kiválasztása, végül a hevederzár beszerelése. Ilyenkor egy rudazattal ellátott zárszerkezet kerül beépítésre. A rudazat vízszintesen, és/vagy függőlegesen mozog. A rudazatok az ajtótokba, vagy a falba futnak bele megakadályozva az ajtó befeszítéses nyitását!

A hevederzár beszerzése és telepítése kiváló megoldás lehet, ha ajtó- vagy zárcsere nélkül szeretnéd növelni a biztonságot és megnehezíteni az illetéktelenek bejutását. Továbbá, felépítésének és működése elvének köszönhetően ideális kiegészítő megoldás hagyományos-, biztonsági- és hengerzárak mellé. Mondhatjuk, hogy ma már alapkövetelmény a biztonságra valamit adó lakások és irodák számára.

Fúrásvédő, vagy zárvédő pajzs felszerelése:

Tudod, hogy a külső erőhatásokkal, illetve koncentrált támadásokkal szemben milyen kiszolgáltatottak még a legkorszerűbb beépített zárak is?

Az elkövetők általában gyorsan és egyszerűen szeretnek dolgozni, így a mechanikus módszereket, a feszítést és a fúrást részesítik előnyben. Már egy hagyományos, bármelyik barkácsáruházban kapható fúróval is megpróbálhatnak bejutni lakásodba. A zárszerelés során a kulcsnyílásnál elhelyezett elforduló pajzs megakadályozza a fúrást, hiszen a fúróval együtt forog, így a zárszerkezet nem sérülhet. A  pajzs megakadályozza a hengerzár törését, mivel körbeöleli a zárbetétet. Ez úgy valósul meg, hogy kívül és belül egyaránt vastag, feszítésbiztos acéllemez takarja a betét két oldalát. Felszerelése komoly vállalkozás, viszont széleskörű védelmet nyújt a fizikai behatások, mechanikus betörési módszerekkel szemben.

zarvedo pajzs - Zárszerelés

Gyors zárszerelésre van szükséged?

zarcsere ikon tel 01 - Zárszerelés

Hívj minket!

06 20 575- 15- 95

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Zárszerelés