06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Zárcsere kulcs nélkül

Szakállas trükkök a kulcs nélküli zárcserénél

Többször előfordul az emberrel, hogy nem tudja hova tette a kulcsot. Ilyenkor nem tehetünk mást, minthogy reménykedünk benne: talán nem lopták el…

lock 1060230 1280 - Zárcsere kulcs nélkül
Ám akár véletlen, akár bűncselekmény áll az eset mögött, erősen megnehezíti az életünket.

Szerencsés esetben az ajtó nyitva van, vagy más rendelkezik kulccsal, és be tudunk jutni lakásunkba, irodánkba – ilyenkor legalább a zárnyitással nem kell bajlódni. Tegyük hozzá gyorsan, a zár szempontjából ekkor már teljesen mindegy, hogy károsodik-e a zárbetét vagy sem: nem kerülhetjük el a zárcserét, hiszen a hiányzó kulcs állandó biztonsági fenyegetettséget jelent!

Ugyanakkor, ha nyitva van az ajtó, akkor könnyen eltávolítható a zárbetét, ami praktikus a zárcsere szempontjából – ugyanakkor veszélyes, ha illetéktelen tudomására jut.

Ilyen helyzetben a legpraktikusabb megoldás több tényezőtől függ.

Mindenekelőtt meg kell bizonyosodni róla, hogy a kulcs valóban hiányzik. Továbbá nem árt ellenőrizni, hogy milyen biztonsági fokozatú ajtóról beszélünk. Kapu, bejárati ajtó? Egykulcsos vagy többkulcsos rendszer? Van vezérkulcs? Miután tisztáztuk, hogy pontosan milyen kulcs nincs meg – tehát milyen zárat kellene kicserélni –, érdemes elgondolkoznunk a kulcs típusán, hiszen a zárcsere pontos metódusa is ettől függ.

De mi van, ha nincs a zárhoz kulcsunk?

Na ilyenkor jön a szakállas zárszerelő trükk…

Erre többféle megoldás is létezik. Bármelyik megoldás használható, hiszen a zár úgyis a kukában végzi.

  1. A zárat valamelyik roncsolásos, rutin technikával nyitjuk ki (zártörés, maghúzás, fúrás, marás). Ezek a gyorsabb, és biztosabb technikák
  2. A zárat roncsolás nélüli technikával nyitjuk ki. Ezeket a módszereket csak speciális esetben alkalmazzuk, hiszen a kivitelezés órákba is telhet, másrészt nem mindegyik zártipusnál alkalmazhatók. Melyek ezek? Ilyen a finomnyitás, ütőkulcsos, vagy az elektromos finomnyitás…
zarcsere ikon q 01 - Zárcsere kulcs nélkül

Milyen fajta kulcs hiányzik?

  • Tollas kulcs: ebben az esetben hagyományos-, biztonsági- vagy hengerzárról lehet szó. Ez valószínűsíti, hogy a bejárati ajtó, kapu, tároló kulcsa tűnhetett el. Ilyenkor a gyors és szakszerű zárcsere elengedhetetlen, hiszen már a gondolat is rémisztő, hogy segítségével illetéktelen személyek hatolhatnak be otthonunkba!
  • Mikrocsippel ellátott kulcs: ezek cseréje bonyolultabb, de – hála a programozhatóságnak – az eljárás nem feltétlenül jelenti a teljes zárszerkezet kiszerelését.
  • Számzárak, kódkártyák: az alkalmazott technológiától függően lehet szükség teljes zárcserére, átprogramozásra vagy csupán kódcserére.
Magasan képzett és a legkorszerűbb eszközökkel rendelkező szakembereink mindig a leggyorsabb és a legkevesebb károkozással járó megoldást választják a zárcserék titkos tárházából… hogy ügyfeleinknek csupán a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza ez a sajnálatos eset!
zarcsere ikon lakat 01 - Zárcsere kulcs nélkül
Ha pedig már úgyis rákényszerülünk az adott zár lecserélésére, érdemes korszerűbb, nagyobb biztonságot jelentő típusra váltani!

További hasznos megoldás, ha egyidejűleg többféle zárfajtát is telepítünk, köztük legalább egy olyat is, amelyhez nem kell hagyományos, kézzel fogható kulcs (például elektronikus zár, kártyával, vagy digitális számzár). Ekkor, még ha el is tűnik egyik-másik kulcsunk, vagy akár az egész kulcscsomónk, még mindig nem válunk teljesen védtelenné a vagyon elleni bűncselekményekkel szemben.

zarcsere ikon tel 01 - Zárcsere kulcs nélkül

Ha ilyen gondja akad keressen bátran!

06 20 575- 15- 95

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Zárcsere kulcs nélkül