06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Beletört a kulcs a zárba – ne ess pánikba, segítünk hazajutni!

Az ajtód előtt állsz és próbálsz bejutni a saját lakásodba. Valamiért most ez nem olyan egyszerű mint szokott, hiába van nálad a kulcs, a bejárati ajtó zárja mintha feszülne. Mivel tudod, hogy a megfelelő kulcs van nálad, tovább próbálkozol, de a következő pillanatban a kulcs egyik része a kezedben marad, beletört a zárba a kulcs. Persze rögtön lefősz mint a kávé, és hirtelen halvány lövésed sincs arról, hogy oldhatnád meg a felmerült, igen szorult helyzetet.

Mutatjuk, mit kezdhetsz, ha beletört a kulcsod a zárba!

Egy zár és a hozzá tartozó kulcs sok év használat után bizony elhasználódik és óhatatlan, hogy egyszer csak megtörténjen a baj. Erről senki sem tehet, kár lenne bárkit hibáztatni – ugyanakkor jó, ha tudod, hogy ha elég szemfüles vagy, akkor a jövőben megelőzheted a bajt. Ha pedig már megtörtént, ne aggódj, viszonylag könnyű orvosolni!

Hogyan NE törd bele a kulcsot a zárba?

A pillanat, amikor reccsen a kulcs, és kettéválik, elkerülhetetlennek tűnik, mint maga a Végzet: szemmel láthatólag semmilyen előjele nincs. Ám ha jobban belegondolsz, hamar rájöhetsz, hogy igenis volt előjel, több is, csak figyelmen kívül hagytad: ha úgy érezted, hogy egy ideje mintha akadna, szorulna a zár vagy nehezebben illeszkedett bele a kulcs, az mind arra utalt, hogy hamarosan véget ér földi pályafutása. Legközelebb, ha ilyet tapasztalsz, érdemes azonnal felkeresned egy szakembert, mert ha időben kapcsolsz, még menthető a helyzet!

Mit tehetsz, ha már beletört a kulcs?

Ha már túl vagy azon, hogy szorul a zár, mert már ott állsz az ajtó előtt a félbetört kulccsal a kezedben, akkor bizony sürgős megoldásra van szükséged. Semmiképpen ne próbáld meg egyedül megoldani a problémádat!

Bár a megoldás elsőre kézenfekvőnek tűnhet sok esetben, a valóságban nagy rá az esély, hogy csak tovább rontasz a helyzeten.

Ha van olyan szerencséd, hogy a csonk kilóg a zárból, ki tudod venni, és a pótkulcsod is kéznél van, akkor joggal gondolhatod úgy, hogy nincs szükséged segítségre, hiszen simán bejutsz a másik kulcsoddal… amíg nem törik el az is, hiszen a zár ettől még feszülni fog, a problémát nem oldottad meg, csak a katasztrófát sikerült elodázni.

Ha a kulcs a zárban ragadt és a csonkot sem tudod kiszedni, akkor elég rosszul áll a szénád, de ne dobd be az ablakot egy féltéglával, ne próbáld meg hajtűvel vagy csavarhúzóval piszkálni a zárat és ha egy mód van rá, ne rúgd be a saját ajtódat, hiszen ezzel semmi sem oldasz meg. Már persze azon kívül, hogy most a küszöb másik oldalán állhatsz a meghibásodott zárral felszerelt bejárati ajtó mellett.

A legjobb amit tehetsz, ha azonnal szakembert hívsz a helyszínre. Kollégáink sok éves szakmai tapasztalattal a hátuk mögött és speciális szerszámaik segítségével sérülés nélkül kinyitják az ajtót és ha szükséges, a zárbetétet is kicserélik, melyhez természetesen vadonatúj kulcsokat is kézhez kapsz!

Hívj minket, ha megtörtént a baj, vagy hívj minket, hogy megelőzd azt – és a beletört kulcs egy jópofa, kocsmai sztori lesz csupán, nem pedig életed megrontója.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Beletört a kulcs a zárba – mégis mit kezdjek most?

Hívjon! 06 20 575-15-95