06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Mely hibák miatt kell a biztonsági ajtó zárcsere?

 

A biztonsági ajtóval felszerelt lakás vagy ház tulajdonosainak mindig nagy fejtörést okoz, ha elromlik a zár. Lehet-e egyáltalán cserélni? És ha igen, kit hívj a bajban? Egyáltalán milyen esetben indokolt a biztonsági ajtó zárcseréje? 

A biztonsági ajtó, bár masszív és erős, önmagában kevés; egy jó minőségű biztonsági zár teszi tökéletessé. Mit értünk az alatt, hogy jó minőségű zár és mi a helyzet akkor, ha ezt cserélni kell? Összegyűjtöttük a leghasznosabb információinkat a biztonsági ajtó zárcserével kapcsolatban.

 

Milyen a jó minőségű biztonsági zár?

 

Egy igazán jó biztonsági zár alapjában véve kizárja a lehetőségét annak, hogy valaki egyetlen kulccsal több azonos típusú zárt is feltörhessen, hiszen a biztonsági cilinderbetét alsó hangon is százezer különböző kulcskombinációt rejt magában. Emellett fontos, hogy olyan biztonsági zárbetétet válassz, amelyen nem fog ki sav, a fúrás vagy a zártörés.

Az ilyen biztonsági zárbetétekhez való kulcsot a gyártó csak és kizárólag az ajtó tulajdonosának adja át, elkerülve ezzel a kulcsmásolással való visszaéléseket. Ebben az esetben a gyártó a nyerskulcs mellé ad egy kódkártyát is, amellyel vész esetén a tulajdonos tud új kulcsot kérni a gyártól, melyet csak neki készítenek el a gyárban. 

Ha nem is szeretnél ennyire komplikált biztonsági zárat, akkor is érdemes egy olyan zárbetétet választanod, amely ellenáll a leggyakoribb zártörési módszereknek. Emellé ajánlott egy masszív, erőteljes ajtót, valamint ablakokat venni – a biztonságos lakás kulcsa ugyanis az, hogy az összes kültéri nyílászáró azonos biztonsági szinttel rendelkezzen.

Ha a zár magas biztonsági szintű, de maga az ajtó nem, akkor a betörő egyszerűen az ajtóban fog kárt tenni, a zár megpiszkálása nélkül. Ha az ajtó és a zár is magas biztonsági szintű, a betörő azonnal az ablakokat fogja próbára tenni.

 

Mikor van szükség egy biztonsági ajtó zárcseréjére?

 

A leggyakoribb oka a biztonsági ajtó zárcseréjének a tulajdonosváltás. Akár magánlakás, akár egy irodaépület vagy annak egy fokozottan védett része, a tulajdonosváltás a legtöbb esetben teljes zárcserével is jár. Emellett a zár nagy mértékű meghibásodása a másik leggyakoribb indok. Ezt több dolog is okozhatja:

  • Karbantartás hiánya: A zár élettartama alatt sosem, vagy nagyon ritkán látta zárszerviz a biztonsági zárat, így annak lamellái elkoptak vagy éppen eltelítődtek a zsebekből behordott szennyeződésekkel, és már nem működnek megfelelően. Ennek következtében a biztonsági zár akad, nem zár rendesen, nem nyílik könnyen, egy szóval megbízhatatlanná válik.
  • Betörés vagy annak kísérlete: Ritkábban, de előfordul az is, hogy megpróbálják feltörni a biztonsági zárat. Akár sikerül, akár nem, a zárszerkezetben igen komoly károk keletkezhetnek, melyeket már nem lehet és nem is tanácsos megjavítani – inkább új zárbetét beszerzését javasoljuk.
  • Nem megfelelő szakember választása: Akár egy egyszerű zárszervizről van szó, akár egy szükséges zártörésről (otthon felejtett/elhagyott kulcs esetén pl.), nagyon fontos, hogy megfelelő szakembert válassz. Olyat, aki ismeri az adott zárszerkezetet és megvan a kellő tudása és felszerelése ahhoz, hogy károkozás nélkül tudjon rajtad segíteni. Így a méregdrága  ajtód biztos nem sérül.

 

Miért fordulj hozzánk?

 

Mi nem csupán akkor tudunk a segítségedre lenni, ha már ki kell cserélned a biztonsági zárszerkezetet. Hívhatsz minket akkor is, ha úgy érzed, valami nem stimmel a zárral, nem úgy működik, ahogyan szokott, de bátran fordulhatsz hozzánk akkor is, ha elhagytad a kulcsod, ha kizártad magad a lakásból, vagy éppenséggel valamilyen oknál fogva nem tudod bezárni az ajtót.

Csapatunk minden nap, minden órában a rendelkezésedre áll, ünnepnapoktól és napszaktól függetlenül. Szaktudásunk és szerszámaink lehetővé teszik, hogy segítségnyújtásunk után is ugyanolyan biztonsági fokozattal használhasd biztonsági zárad, ahogyan azelőtt is, hiszen tudjuk, hogy nem olcsó mulatság egy-egy komolyabb zárbetét. 

Amennyiben viszont mindenféleképp zárcserére kerülne a sor, számíthatsz ránk abban is, hogy melyik típusú zárbetétet érdemes beszereltetned. Több tíz éves szakmai pályafutásunk alatt számos különböző zárbetéttel volt már dolgunk, így büszkén kijelenthetjük: minden esetre fel vagyunk készülve. 

Hívj minket bátran!

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Miért szükséges a biztonsági ajtó zárcsere?

Hívjon! 06 20 575-15-95