06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Zárjavítás Budapesten

 

Ha baj van a zárral, az első, amit hallasz, az a zárcsere.

Neked is görcsbe rándul ettől a szótól a gyomrod?

 

A zár lecserélése sok időt vesz el tőled, és a pénztárcádat sem kíméli. Biztosan minden zárprobléma esetén cserélni kell a zárat? A mi filozófiánk, hogy ha zárjavítás kell Budapesten, nem erőltetjük a zárcserét!

Semmi nem tart örökké. A zárszerkezetek is hajlamosak meghibásodni, akár a bennük lerakódott kosztól, akár az idő múlásával okozott természetes amortizációtól vagy külső behatástól. Ez azonban nagyon bosszantó tud lenni, főleg akkor, ha egyébként is sietnél. Mit tehetsz, ha meghibásodott a zárad, de nem szeretnél azonnal zárcseréért kiáltani? Eláruljuk!

 

Zárproblémák – nem csak a lakásban

 

Természetesen, mint minden halandóval, veled is előfordulhatnak olyan banális problémák, hogy kizárod magad a saját lakásodból, ellopják a kulcsaidat, vagy valamilyen más okból nem tudsz bejutni a lakásodba, vagy beragad a kertkapud zárja.

Zárproblémák azonban nem csak a lakásodban fordulhatnak elő: megeshet, hogy nem nyílik a kocsid ajtaja, holott előző este még reagált a kulcsra, de a munkahelyed ajtaja vagy garázsajtaja sem biztos, hogy mindig kiválóan működik. Ritkábban előforduló probléma, ha a széf zárja adta meg magát, de ez sem példa nélküli eset.

 

Mit tehetsz ilyen esetekben?

 

Először is, hordj ki lábon egy kisebb szívrohamot, majd igyál egy pár kortyot (szigorúan vizet vagy üdítőt) és nyugodj meg.

Nézd át a táskádat, a zsebeidet, a kocsidat, hogy biztosan elhagytad-e a kulcsot. Ha tutira megvan, és esetleg a zárban is ragadt, akkor semmiképp ne kezdd el cibálni, rángatni, és ne próbáld meg kihúzni sem. Hagyd szépen ott, ahol van, legalább meglesz.

Ha az autód nem nyílik négyszeri próbálkozásra, sajnos ötödször sem fog, az időd viszont megy. Ha sietsz, vagy csak szeretnél már a kanapédon ülve lazítani egy hosszú nap után, ne fecséreld az időd internetes keresésekre – keresd elő a számunkat a telefonkönyvedből (mert már benne van, ugye?) és tárcsázd. Mondd el, mi a baj, mi pedig azonnal a segítségedre sietünk.

Ha szükséges, telefonon keresztül elmondjuk neked, mit kell majd tennünk a zárral és hogy ez mennyibe fog kerülni.

 

Miért ne állj neki te magad?

 

A zárszerkezetek bonyolult és érzékeny dolgok: ha egy kis darab letörik belőle vagy a kulcs sérül meg, máris használhatatlan. Éppen ezért olyasvalakire van szükséged, aki a zárra ránézve már tudja, milyen típusú, és maga előtt látja azt is, hogyan néz ki belülről. Ezzel a tudásával, illetve olyan speciális eszközökkel, amik rendelkezésére állnak, egy szakember tud neked úgy segíteni, hogy a zárad zúzás nélkül megjavuljon.

 

Zárjavítás vagy zárcsere – melyik a megoldás?

 

Sokszor, ha szerelőért kiáltasz, már úgy érkezik a „szakember”, hogy hozza magával a másik zárat, amire ki fogja cserélni a tiédet. Ha akarod, ha nem.

A zárcsere bizonyos szempontból egyszerűbb, mert nem kell pepecselni a zár megjavításával, nem kell foglalkozni a probléma gyökerével, csak ki kell kapni az egészet, és egy újat betenni az ajtóba. Nem mellesleg a zárcsere egy kicsit drágább is, vagyis a szerelő jobban jár, ha ezt a verziót ajánlja.

 

Másfelől viszont, ha egyszerű problémával állunk szemben, ami gyorsan javítható, akkor a zárcsere sokkal több időt vesz igénybe, és természetesen sokkal drágább is, amit a te pénztárcád fog bánni. Nem is beszélve arról, hogy az összes kulcsodat le kell utána cserélned!

Ezért, ha minket hívsz, mi mindig megvizsgáljuk először a beragadt zárat, megnézzük a javítási lehetőségeket, és csak akkor ajánlunk zárcserét, ha a zár amúgy javíthatatlannak bizonyul.

Ha drága az időd, fontos a pénztárcád egészsége, és utálod kidobni az amúgy még javítható dolgokat, akkor hívj minket: bárhogy zárult be, zúzás nélkül kinyitjuk, majd megjavítjuk, és csak végső esetben cseréljük a zárad.

 

Zárjavítás Budapesten profiktól: mentsd el a számot már most!


06-20- 575-15-95

 

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Zárjavítás Budapesten