06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Nem megy bele a kulcs a zárba, a legjobb helyen jársz, segítünk!

A bejárati ajtó előtt állsz, biztos vagy benne, hogy ez a te lakásod, a kezedben pedig a saját kulcsodat tartod, az mégsem megy bele a zárba. Nyilván először elbizonytalanodsz, biztosan a megfelelő kulcsod próbálod-e behelyezni, ám hiába, bele sem megy, mintha a távolléteden valaki lecserélte volna a zárat. Mi állhat a hiba hátterében? Hogyan lehet orvosolni? Mi lesz most? Ne aggódj, segítünk!

Innen, az internet túloldaláról lehetetlen megmondani, mi okozhatja a hibát, ám ne aggódj, szó sincs arról, hogy többé nem jutsz be a saját otthonodba a saját kulcsod segítségével. Cikkünkben megpróbálunk távsegítséget nyújtani, feltárjuk a lehetséges okokat, és azt is elmondjuk, mi most a teendőd.

Mi lehet az oka annak, ha nem megy bele a kulcs a zárba?

Egy zár önmagában roppant összetett szerkezet, így nehéz megmondani, mi okozhatja ezt az igen bosszantó hibát – főleg így, hogy nem vagyunk ott melletted. Lehet, hogy a zárszerkezetben van valami szennyeződés, bár leggyakrabban a zárbetétben a csapok kopnak el, és mozdulnak el a helyükről; előfordulhat az is, hogy valóban megpiszkálta valaki a zárat, amíg nem voltál otthon. (Az ritkán fordul elő, hogy valaki tényleg zárat cserél a távollétedben, olyannal találkoztunk már viszont, hogy megpróbálták feltörni, és bár nem sikerült bejutni a lakásba, de a zárat végképp tönkretették.)

Mit tegyél, ha nem megy bele a kulcs a zárba?

Ahogy rájössz az ajtó előtt ácsorogva, hogy valami nem stimmel és már azon gondolkodsz, hogy mit tehetnél most, engedd meg, hogy segítsünk: semmit ne tegyél.

Fontos tudnod, hogy ha egyedül állsz neki megszerelni a zárat vagy megpróbálsz bejutni valamilyen alternatív útvonalon a lakásba, biztos, hogy még jobban megterheled majd a pénztárcádat a magánakcióddal.

Ugyanis ha nem vagy szakember, már az ajtó kinyitásánál kárt tehetsz a bejáratban, nem beszélve a zárcsere folyamatáról, amikor bizony számos ponton véthetsz olyan hibát, amit később csak költséges munka árán lehet majd kijavítani.

Persze tudjuk, hogy amikor segítséget hívsz, azonnal elkezdenek peregni a dollárjelek a gondolataidban, és megijedsz, hogy ez most mennyibe fog fájni neked. Hívj minket és nyugodj meg, mert mi nem arra utazunk, hogy lehúzzunk!

Budapesten belül a kiszállás ingyenes, és zúzás nélkül jutunk be a lakásba, így – hacsak nem indokolt – nem kell új zárat venned, és az ajtódat sem karcoljuk össze. Egy órán belül ott vagyunk, nem kell az éjszakát a folyosón vagy a teraszon töltened. Az ajtód újra nyitva lesz, a zárszerkezet pedig megint kifogástalanul működik majd!

Ne pánikolj, tárcsázz minket! Mivel nagyon sokféle oka lehet annak, hogy nem megy bele a kulcsod a zárba, pontosan ennyiféle megoldás is létezik az adott problémára. Jó esetben a zárnyitás után elég a jelenlegi zárat megjavítani, de persze előfordulhat az is, hogy menthetetlen a dolog és komplett zárbetét cserére lesz szükség. Mindez azonban csak a helyszínen derül ki…

Mindegy, hogyan zárult be, mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Nem megy bele a kulcs a zárba, mi lesz most?