06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Csináld, vagy csináltasd meg, ha lötyög a kilincs

 

Izeg-mozog… csúszik… lötyög…. De még nyílik és záródik, akkor nincs nagy baj, ugye?

Rossz hírünk van: ha már lötyög a kilincs, akkor jobb, ha mihamarabb kezeled a problémát, mielőtt az elhatalmasodik, és véletlen kint rekedsz. Ebben a bejegyzésünkben a meglazult kilincsek titkos világába pillanthatsz be, és azt is eláruljuk, hogy mit tegyél, és mit NE tegyél ilyen esetben!

Sokan hajlamosak félvállról venni, ha lötyög a kilincs. Pedig, ha időben reagálsz rá, akkor számtalan későbbi bosszúságtól óvhatod meg magad, nem is beszélve a felesleges pénzkidobásról, mert egy idő után kikopik. A kilincs fontos szerepet játszik a zárszerkezetben, így annak része…

Egy lötyögő kilincs felér egy hazárdjátékkal, hiszen nem tudhatod, mikor marad egyszer a kezedben, vagy éppen mikor válik le végleg a zárszerkezetről. Az már csak a hab a tortán, hogy nagyon zavaró tud lenni, amikor használod az ajtót, hiszen nem tudsz akkora erőt kifejteni az ajtóra, amivel könnyedén mehetne a nyitás és zárás.

 

Mitől lötyög a kilincs?

 

A legtöbb kilincsnek van egy minimális holtjátéka, amit valószínűleg észre sem veszel használat közben. E nélkül túlzottan feszülnének a zárak és nem lehetne őket kényelmesen használni, ez a minimális kimozgás tehát nem probléma.

Ám néha valamiért a szerkezet úgy meglazul, hogy már kérdéses, vajon meddig bírja még, és akár ki is eshet!

Ezt több dolog okozhatja, például időnként meglazulnak a csavarok a sűrű használat miatt, míg máskor nagyobb a gond és anyagfáradás következett be.

A probléma okát nem feltétlen egyszerű megállapítani, éppen ezért nem javasoljuk, hogy magad próbáld megoldani a meghibásodást!

 

Mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs?

 

Bütykölés

 

Tény és való, hogy egy lötyögő kilincs nem tűnik megoldhatatlan esetnek, de ahogy korábban írtuk, a lötyögés okát csak egy szakember tudja pontosan megállapítani. Ez azt is jelenti, hogy a házi szerelés nem feltétlen jó megoldás, hiszen, ha kopásról van szó, azt néhány meghúzott csavarral nem tudod orvosolni.

 

A probléma ignorálása

 

A probléma figyelmen kívül hagyása jó taktika lehet, Pató Pálnak is bevált egy darabig. Bármilyen kényelmesnek tűnik, sajnos nem célravezető, hiszen a meghibásodás nem fog magától megszűnni, de simán rosszabbodhat. Az értékeid biztonsága érdekében sem ajánljuk, hogy félvállról vedd, mert a könnyen levehető kilinccsel lényegében akár könnyű hozzáférést biztosítasz a zárszerkezethez a betörőknek.

 

Mi a teendő lötyögő kilincs esetén?

 

Mielőtt még végleg a kezedben maradna a kilincs, inkább hívj minket, mi pedig Budapest határán belül egy órán belül kiérkezünk (természetesen díjmentesen), és pillanatok alatt rendbe rakjuk a meglazult kilincset.

Gyorsan megállapítjuk a lötyögés okát még azelőtt, hogy az nagyobb károsodást szenvedne, így Te pénzt és időt takaríthatsz meg, ráadásul az értékeid miatt sem kell aggódnod, amikor távol vagy. Jól hangzik igaz?

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs

Hívjon! 06 20 575-15-95