06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Mit érdemes tudni a biztonsági zár cseréről?

 

Olcsó ajtót vettél, és nem bízol a benne lévő zárban? Egyetértünk! Félted a lakásod, és biztonságosabb védelmet szeretnél? Helyes! Bármi is legyen az ok, a biztonsági zár csere mindig jó döntés, az eljárás pedig egyszerűbb, mint gondolnád. Mutatjuk, hogy mit kell tudnod róla!

 

Nem véletlen, hogy annyira népszerűek a biztonsági zárak, hiszen ezek az apró szerkezeteket igen hatásosan tartják távol az illetékteleneket az otthonodtól. Mivel maga a zárbetét csukott ajtónál egyáltalán nem hozzáférhető, rendszerint elrettenti a betörőket, nem beszélve arról, hogy igen esztétikus megoldás is egyben. Természetesen e zárak esetében is előfordulhatnak időről-időre meghibásodások, ám ilyenkor sem kell kétségbe esned: a biztonsági zár csere vagy javítás egy szakember számára egyáltalán nem lehetetlen feladat! 

 

Mikor lehet szükség biztonsági zár cseréjére?

 

  • Ha a meglévő zár végképp elromlott
  • Ha beragadt, nyithatatlan, vagy épp ellenkezőleg, bezárni nem tudod
  • Ha olcsó, silány zár van az ajtódon, és szeretnél egy biztonságosabbat
  • Ha ellopták vagy elvesztetted a kulcsot
  • Ha albérlőid voltak és kiköltözésük után szeretnél biztosra menni
  • Ha betörtek hozzád

Ha megvan a kulcs a biztonsági zárhoz

 

Amennyiben megvan a kulcsod, viszont ennek ellenére sem tudod kinyitni az ajtót, akkor mindenképpen szükség lesz a zárbetét kicsavarozására, valamint annak kiemelésére. Ilyen esetben ez csupán egy néhány perces feladat, viszont a sérülésmentes nyitás és a megfelelő zárbetét megtalálása mindenképpen szakembert kíván. 

A zárbetétek ugyanis számtalan méretben elérhetők, laikusként pedig igen nehéz megállapítani azt, pontosan melyikre van szükséged. Egy szakember azonban kapásból meg tudja mondani. Nem beszélve arról, hogy ha egyedül állsz neki laikusként a zárcserének, nem csak a sérülés esélye áll fenn, de jó eséllyel egész napos program elé nézel… ráadásul ha ezen a ponton valami nem stimmel, nyitott ajtóval és szétszerelt zárral állsz majd tehetetlenül. Ekkor viszont már nem úszod meg, hogy hozzáértőtől kérj segítséget. Vagyis érdemes inkább ezzel nyitni és megspórolni magadnak az idegeskedéssel töltött időt….

 

Ha nincs kulcs a biztonsági zárhoz

 

Ha elveszett a zárhoz tartozó kulcsod, akkor először a helyszínre érve azt kell kitalálnunk, hogy miként tudjuk kiszerelni a zárat. Ez a biztonsági zárak esetén különösen nehéz feladat, hiszen ezeknek a típusoknak pont az a lényege, hogy csak nagyon nehezen lehessen hozzáférni az illetéktelen kezeknek. Emellett mi minden esetben törekszünk a roncsolásmentes szerelésre, ez azt jelenti, hogy az ajtódat igyekszünk megmenteni, de a zárat ritkán lehet…

Meg tudjuk oldani a problémát, de több időt vesz igénybe, mint a fenti esetben. Egy ilyen szituációban pedig kiemelten igaz az, hogy semmiképpen nem érdemes egyedül megpróbálni bejutni, mert egy életre tönkreteheted a saját otthonod ajtaját!

 

Nem minden esetben a biztonsági zár csere az egyetlen megoldás

 

Hangsúlyozandó, hogy nem minden meghibásodás esetén van szükség zárcserére, sok esetben elegendő csupán a zár javítása. Egy szerelés ugyanis sokkal gyorsabb és költséghatékonyabb, mint a csere. Természetesen ha menthetetlen a zárbetét, muszáj kicserélni, ám sokszor egyszerűen csak egy pici rásegítés szükséges ahhoz, hogy újra maradéktalanul működjön az ajtó. Mindezt csak a helyszínre érkezve tudjuk megállapítani, így érdemes minél előbb tárcsáznod minket, ha megtörténik a baj. 

Bármilyen okból is kell javítás és csere, ránk minden esetben számíthatsz, hiszen tudod:

Mindegy, hogyan zárult be, mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Mihez kezdj, ha a biztonsági zár csere gondolata foglalkoztat?