06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Kínai ajtó vásárlása esetén azonnali zárcsere javasolt!

Mikor az ember kiválasztja a tökéletes bejárati ajtót az otthonához, alapvetően 2 fő tényezőt vesz figyelembe. Az egyik, hogy lehetőleg minél biztonságosabb legyen.

A másik, hogy az ára is pénztárcabarát legyen. Éppen ezért egyre többen döntenek a kínai ajtó vásárlása mellett. A teljes biztonság érdekében azonban van néhány dolog, amit érdemes tudnod, ha ilyen bejárati ajtót vásárolsz.

Sajnos a kínai ajtó silány minőségű, de ezzel szemben olcsó, a biztonsági ajtók alsó kategóriája. Ha már ilyen ajtót szereltettél be, akkor fontos tudnod néhány dolgot annak érdekében, hogy a nap minden percében biztonságban legyenek az értékeid és te magad is.

Miért olyan népszerűek a kínai ajtók?

Alapvetően természetesen az olcsó árai miatt szeretik sokan, azonban számos más érv is szól amellett, hogy ennyire népszerűvé váltak ezek a bejáratok. Az egyik ilyen az esztétika, a másik az, hogy általában megfelelően szigetelnek, így nem kell aggódnod a télen kiszökő meleg és a nyáron betóduló meleg miatt sem. Mindezek ellenére vannak hibái is ezeknek az igazán kedvező árú kínai ajtóknak – például igen könnyű feltörni ezeket a zárakat. Ez ellen azonban könnyedén tehetsz.

Miért fontos a zárcsere, ha kínai ajtót vásárolok?

Ha szeretnéd biztonságban tudni a saját és a családod biztonságát, érdemes már rögtön a vásárlás után zárat cseréltetni. Sok más ajtóhoz hasonlóan ezeken is van egy gyárilag felszerelt „védőpajzs”, ami az illetékteleneket hivatott távol tartani, ez védi a zárszerkezetet attól, hogy hozzáférjenek.

Azonban rendszerint ez a pajzs egy mezei csavarhúzó segítségével felfeszíthető, innentől kezdve pedig szabad az út a zár feltöréséhez.

Amennyiben szeretnéd ezt megelőzni, érdemes az ajtó beszerelése után közvetlenül hívni egy szakembert, aki kicseréli a zárat, és erősebb pajzsot szerel fel, így nem kell aggódnod az illetéktelen behatolók miatt.

Miért van szükség mindehhez szakemberre?

Egy ilyen művelethez komplett zárbetét cserére van szükség, ami nem túl bonyolult dolog, mégis szakértelmet igényel. Zárbetétek ugyanis számtalan méretben léteznek, laikusként pedig igen nehéz kitalálni azt, pontosan melyikre van szükséged. Ráadásul mivel kínai ajtó, így a zárbetét sem kompatibilis az EU szabvánnyal, így a zárszerkezetből is ágni kell…

Egy szakember azonban kapásból meg tudja állapítani, ráadásul sérülés nélkül kicseréli a védőpajzs alatt rejlő zárbetétet.

Mennyibe fog ez kerülni?

A pontos összeg minden esetben a helyszínen derül ki, hiszen a zárbetét hossza, és hogy milyen biztonsági szintű zárbetétet szeretne ezt befolyásolja. Abban azonban biztos lehetsz, hogy Budapest területén belül a kiszállásért nem számítunk fel plusz költséget, ráadásul nem kell napokat várnod arra, hogy kiérkezzünk, a hívásod után azonnal indulunk. Nyugalom, egy karcolás sem esik majd a vadonatúj ajtódon, erre a garancia kollégáink szakértelme és speciális szerszámkészlete.

A kínai ajtó esetén a zárcsere szinte minden esetben elengedhetetlen – ne habozz, és ne várd meg, amíg baj történik, hívj minket és azonnal segítünk!

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Miért fontos a zárcsere egy kínai ajtón?

Hívjon! 06 20 575-15-95