06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Mikor lényeges a zárszerviz Budapesten?

 

Zavar, hogy egy nagybevásárlás után csomagokkal a kezedben még a zárral is bíbelődni kell? Gyakran megesik, hogy nehezen nyílik az ajtó vagy a kapu? Néha alig lehet kirángatni a kulcsot a zárból? Előzd meg a bajt, hívj szakszerű segítséget!

 

A főváros legszebb épületei egyben a legnagyobb bosszúságok okozói is. A régi építésű társasházak ugyanis nem csupán építészeti stílusukban mutatják be a régi időket, de zárszerkezeteikben is. Neked is gyakran meggyűlik a bajod az albérleted, lakásod zárjával? Esetleg a főkapun bejutni macerás? Mi tudunk segíteni!

 

Mitől romolhat el egy zárszerkezet?

 

A zárszerkezet alapvetően a használat során kopik, hiszen fém érintkezik fémmel nap mint nap.  Az anyag minőségétől függően ez a kopás önmagában évek vagy évtizedek alatt okozna csak problémát. Ehhez azonban hozzátevődik, hogy a kulcsainkat általában a zsebünkben tároljuk, több más kulccsal együtt. Séta közben gyakran összeütődnek, karcolják egymást, valamint összeszednek kisebb-nagyobb zsebpiszkokat, porszemeket. A közönséges porról, valamint a homokról is tudvalevő, hogy észrevétlenül, alattomosan csiszolja az éleket. Igen, a kulcsokét is. Éppen emiatt minden egyes zárnyitással, bezárással még inkább koptatjuk a sérült, szennyeződött kulccsal a zárszerkezetet, ezzel lassan halálra ítélve azt.

 

Az idő, mint a zár ellensége

 

Persze, a hibák „a korral járnak”, szokták mondani, azonban ez nem teljesen igaz. Pusztán az idő nem okoz kárt egy zárban, hiszen a vas masszív, időtálló anyag. Az idő során a zárszerkezetbe jutott, és ott felhalmozódott szennyeződés, valamint a zárszerkezetnek sérülést okozó anyagok (por, sérült kulcs) annál inkább felelős a zárszerkezet meghibásodásáért. Ez az időtől független, egy viszonylag új zárszerkezet is hamar elromolhat, ha sok hasonló behatás éri.

 

Milyen előjelei vannak egy meghibásodásnak?

 

A zár, ha már kezd eltelítődni szennyeződéssel, nehezebben kattan ki és be, vagyis nehezen nyílik, nehezen zár. Sokszor a kulcsot is nehezebben, akadozva veszi be vagy engedi ki. Előfordulhat, hogy bár ráfordítottad a kulcsot, a zárnyelv nem kattant be a helyére – ez is arra utal, hogy a zárszerkezet már nem működik megfelelően. Annak érdekében, hogy elkerülj egy esetleges teljes meghibásodást (ami során kizárod magad a lakásból, vagy épp ellenkezőleg – nem tudod bezárni), fordulj szakemberhez, már az első jelek észlelése után!

 

Zárszerviz Budapesten – miért fordulj hozzánk?

 

  • Mert a leggyorsabb szakszerű segítséget tőlünk kapod meg
  • Budapest területén belüli hívásra legfeljebb egy óra leforgása alatt odaérünk
  • Folyamatosan frissítjük szaktudásunkat és a speciális eszközeink repertoárját, így
  • Nincs zár, ami kifogna rajtunk
  • Mert nem szórakozunk sem az időddel, sem a pénzeddel
  • Vigyázunk az értékedre – ha zárfeltörésről van is szó, mindent elkövetünk, hogy sérülésmentesen, további használatra megfelelő állapotban kapd vissza a zárszerkezeted

 

Fordulj hozzánk bizalommal, akkor is, ha még csak sejted a bajt, de akkor is, ha már bekövetkezett! 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Ezekre az intő jelekre figyelj, mielőtt zárszerviz keresel Budapesten!