06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Beragadt zárnyelv kinyitása – ha a trükkök nem válnak be…

Szerző: | 2018. márc 29. | Zárjavítás | 0 hozzászólás

Az őrületbe kerget a beragadt zárnyelv?

 

Lássuk hogy is indult a nap, amit a beragadt zárnyelv keserített meg…

Kész a nagybevásárlás, indulhat a hétvége! Alig várod, hogy hazaérj a nehéz szatyrokkal, és bejuss a lakásba, mert… piszokul kell már pisilned. A kezeid tele vannak, a szatyor már vágja az ujjaidat, a hólyagod feszül, a lakás pedig nem nyílik – beragadt a zárnyelv. Úristen, mi lesz most?

Nincs annál bosszantóbb, mint mikor az ember nem tud bejutni, vagy kijönni a saját otthonába/ból. Hiába próbáltál már meg mindent, egyszerűen nem sikerül. A kulcsnak semmi baja, mégsem nyílik ki az ajtó? A probléma forrása a beragadt zárnyelv lehet.

 

Mit NE tegyél ilyen szituációban?

 

Felejtsd el az akciófilmeket: ne akard vállal betörni, vagy berúgni az ajtót. A legjobb forgatókönyv, hogy sikerül, és új ajtót, zárat, ajtókeretet kell venned tetemes összegekért. A legrosszabb – és egyben legvalószínűbb – forgatókönyv, hogy 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzel, az ajtó pedig zárva marad. Ha eddig még nem kellett volna (eléggé) pisilned, most biztos, hogy majd’ bepisilsz a fájdalomtól, hiszen az ajtó egy meglehetősen kemény dolog.

 

Beragadt zárnyelv kinyitása – hívj szakembert!

 

Tárcsázd egy megfelelő, és hozzáértő szakember telefonszámát! A telefonban érdemes röviden felvázolni, hogy milyen típusú ajtód és milyen típusú zárad van (hány ponton záródik, hevederes, cilinderes, stb.), esetleg azt, hogy mikor cserélték utoljára a zárat. Ezekből mi már következtetni tudunk arra, hogy körülbelül mennyi idő lesz kinyitni, és milyen eszközöket vigyünk magunkkal a feladathoz.

Budapest területén egy órán belül a helyszínre tudunk érni, ha nagyon szorongat a szükség, addig kérd meg valamelyik szomszédodat, vagy szaladj el a legközelebbi bevásárlóközpontba, hogy el tudd intézni a dolgot:) Utána készítsd elő az irataidat, és várj türelemmel.

Érkezéskor meg fogunk kérni, hogy igazold, hogy valóban itt laksz – nem szívesen segédkezünk betörésben – , utána egy hozzáértő szakember akár percek alatt megoldhatja a problémát.

Nagy valószínűséggel roncsolásmentesen ki tudjuk nyitni az ajtódat, és végzünk némi helyszíni karbantartást, hogy legközelebb ne okozzon problémát a beragadt zárnyelv.

Ha szükséges, a zárcserét is meg tudjuk oldani – például ha a régi zár véglegesen tönkrement.

 

Praktikus, ha már most elmented a telefonszámunkat, így ha szorult helyzetbe kerülsz, tudod, hogy kit hívj!

Tel: 06 20 575- 15- 95

 

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Beragadt zárnyelv kinyitása – ha a trükkök nem válnak be…