06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Milyenek a biztonsági zárbetétek?

 

 

Nincs olyan ember, aki ne szeretné biztonságban tudni lakását, mielőtt elmegy otthonról. Ha te is olyan vagy, aki még az ajtóból visszaszalad megnézni, kihúzta-e a vasalót, lekapcsolta-e a kávéfőzőt és áramtalanította-e a hajsüt vasat, akkor nyilván azt is hatszor leellenőrzöd, hogy biztos bezártad-e az ajtót és tuti kettőre fordítottad-e a kapu zárját.

Jó, ha tudod, egy biztonsága ajtó önmagában nem elég a teljes védelemhez. Legalább ugyanannyira fontos az ajtó minősége, mint a záré. Ezért olyan fontosak a biztonsági zárbetétek.

Ha rákeresel az interneten a biztonsági zárbetétekre, vagy betérsz egy üzletbe érdeklődni, látni fogod, hogy lehetőségek tárháza nyílik majd meg előtted. Nem csak egyszerű és biztonsági zárbetéteket különböztetünk meg, de még ezeken belül és számos variáció létezik. Laikusként nehéz a döntés, mi azonban most segítünk neked abban, hogy válassz tökéletes biztonsági zárbetétet.

 

Miért fontos a biztonsági zárbetétek használata?

 

Mikor bejárati ajtót választasz, fontos szempont, hogy a betörők ellen is hatékony védelmet nyújtson. Persze, tudjuk, nem szívesen gondol erre az ember, de ha már egy potenciális veszélyforrásról van szó, nem szabad elsiklani felette.

Egy biztonsági zárbetét véd az olyan klasszikus besurranó módszerek ellen, mint például a zár eltörése vagy fúrása.

Bármilyen biztonsági betétet is választasz, abban biztos lehetsz, hogy nincs az a tolvajkulcs, amely passzolna ezekbe a szerkezetekbe, hiszen alapvetően több mint százezer kulcskombinációt tesznek lehetővé.

Drágább zárak esetében ez a szám akár több millióra is rúghat. Ha nem bízol a kulcsokban, akkor a kódkártyás rendszer lesz a te barátod, ugyanis ebben az esetben biztos lehetsz abban, hogy senki sem másoltatja le az otthonod kulcsát, hiszen a kódkártya nélkül erre nincs lehetősége. Különösen praktikus megoldás ez akkor, ha gyakran fordul elő veled, hogy elhagyod a kulcsaidat.

Azonban ne hidd, hogy nincs számtalan módszer a biztonsági zárbetétek nyitására is, de ezek mindegyike nehezebben kivitelezhető…

 

Ha biztonsági zárbetétet választasz, az függ egyrészt, hogy mennyit szánsz rá, másrészt, hogy mi ellen szeretnéd védeni…

Fúrás védett, törés védett, finom nyitás elleni védelem, ütőkulcs elleni védelem, savazás elleni védelem…

Amit javaslunk, hogy minimum törésvédett legyen a biztonsági zárbetéted, vagy páncélszekrény zár!

 

Egyszerű ajtóba biztonsági zárbetét

 

Ha nincs kereted arra, hogy megvásárolj egy komplett biztonsági ajtót, akkor érdemes legalább egy megfelelő biztonsági zárbetétbe érdemes befektetni. Legyen szó akár panelházról, akár társas- vagy kertes házról, a potenciális veszély mindig ott van. Ha a betörő nem tud elbánni a zárral, akkor sokkal kisebb az esély arra, hogy bejut az otthonodba, viszonylag ritkán szoktak nekiállni az ajtó betörésének vagy leszerelésének.

Sokan arra esküsznek, hogy 2-3 zár is védje a lakást, mi viszont úgy gondoljuk, hogy legalább egy, de drága biztonsági zár legyen az ajtódon, mint több gyenge.

Hiába zárod be több kulccsal az ajtót, ha a betörő mindegyiket két perc alatt kinyitja, összesen 6 perc alatt bejut a lakásba – ez pont ugyanannyi, mint amennyit te töltesz el minden nap az összes zár kinyitásával és becsukásával.

Egy biztonsági zárral viszont nem tud elbánni ilyen egyszerűen, így sokszor inkább feladja a harcot vagy egyszerűen meg sem próbál bejutni a lakásodba. Nem véletlenül hívják ezeket a zárakat biztonságinak…

Ha nem tudsz dönteni, hogy a sok lehetőség közül melyik zár a neked való, vagy melyik illik az ajtódba, hívj minket bátran és segítünk, hogy az otthonod igazán biztonságos legyen!

 

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - A biztonsági zárbetétek fontossága