06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Egyedül is megoldható a beragadt zár kinyitása?

 

Nem nyílik az ajtó…

Megpróbálod újra bedugni a kulcsot, kicsit megmozgatod a kilincset, ismét próbálkozol kinyitni, de semmi. Itt az idő dönteni: tovább rángatod és roncsolod a zárat, miközben értékes perceket veszítesz, vagy profikra bízod a beragadt zár kinyitását? Természetesen mi tudjuk, hogy mi a helyes válasz!

Honnan tudhatod, hogy segítség kell?

 

Minden bizonnyal mindenkivel előfordult már legalább egyszer, hogy nem akart kinyílni a zár. A legtöbb esetben a probléma rövid időn belül magától megoldódik, a kulcs mozgatása vagy a kilincs lötyögtetése hatására nyílik az ajtó, de előfordulhat, hogy semmi nem működik, és komolyabb segítség kell.

A kérdés az, hogy mikortól kell attól tartani, hogy a többszöri próbálkozás inkább csak roncsolja a zárat, mint megoldaná a problémát?

Mikortól hívj segítséget?

A választ sok minden befolyásolja, például a zár típusa. Egészen más eljárást igényel egy kilincses zár, mint egy hevederzár, sőt még ezeken belül is vannak altípusok, amik meghatározzák a szükséges teendőket. Hogy ki mikor dönt úgy, nem próbálkozik tovább egyedül a beragadt zár kinyitásával, az eléggé változó.

 

Sajnos az egyik ok, ami miatt a legtöbben maguk próbálják működésre bírni a zárat, az a tévhit, hogy szakembert hívni költséges és időigényes dolog. Az időben hívott segítség épp az ellentéte: rengeteg felesleges stressztől és kiadástól óvhat meg. A korábban feltett kérdésre tehát a válasz, hogy ha sokadszorra sem jártál sikerrel a zár kinyitásával, ideje tárcsáznod minket!

Ne próbálkozz házilag a beragadt zár kinyitásával!

 

Ki ne barkácsolna az otthonában időnként?!

Ez rendben is van, csak nem mindegy, hogy mit bütykölsz meg. A beragadt zár kinyitása nem könnyű feladat, éppen ezért nem ajánljuk, hogy bárki megpróbálkozzon vele házilag. Egyedi eszközökre, technikára, és a zár felépítésének ismeretére van szükség, hogy az később is használható legyen.

 

Ha erőszakkal próbálod meg működésre bírni a zárat, annak valószínűleg törés és végleges károsodás lesz a vége, ami pedig további teendőkkel és költségekkel jár. Éppen ezért a házi barkács ötletét ez esetben mielőbb vesd el, és inkább hívj minket. Rövid idő alatt kiérkezünk, és orvosoljuk a problémát, így neked nem kell hosszú órákig a zárt ajtó túl oldalán várakoznod.

Az idő pénz

 

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor egy beragadt zár keresztbe vágja a szoros napirended. De különösen kellemetlen, ha ez a vállalkozásodat bénítja le ideiglenesen. Ilyen esetekben egy nem nyíló ajtó bevételkieséshez, és fennakadásokhoz vezethet. De nem akkor, ha ránk bízod a munkát.

 

Budapest határán belül egy óra alatt kiérkezünk, a kiszállás ingyenes, és roncsolásmentesen megoldjuk a problémát, hogy a fontos dolgokkal foglalkozhass. A vállalkozásod újra gördülékenyen pöröghet tovább!

 

Ha tehát te is egy beragadt zár kinyitásával szenvedsz, akkor ne veszíts értékes időt és pénzt a barkácsolással, inkább hívj minket, hogy gyorsan túl legyél ezen a kellemetlenségen!

 

bad3562d13f477d4572ffcfae1463e71 - Sikerülhet a beragadt zár kinyitása?