06 20 575 15 95 info@zar-csere.com

Csináld, vagy csináltasd meg, ha lötyög a kilincs

 

Izeg-mozog… csúszik… lötyög…. De még nyílik és záródik, akkor nincs nagy baj, ugye?

Rossz hírünk van: ha már lötyög a kilincs, akkor jobb, ha mihamarabb kezeled a problémát, mielőtt az elhatalmasodik, és véletlen kint rekedsz. Ebben a bejegyzésünkben a meglazult kilincsek titkos világába pillanthatsz be, és azt is eláruljuk, hogy mit tegyél, és mit NE tegyél ilyen esetben!

Sokan hajlamosak félvállról venni, ha lötyög a kilincs. Pedig, ha időben reagálsz rá, akkor számtalan későbbi bosszúságtól óvhatod meg magad, nem is beszélve a felesleges pénzkidobásról, mert egy idő után kikopik. A kilincs fontos szerepet játszik a zárszerkezetben, így annak része…

Egy lötyögő kilincs felér egy hazárdjátékkal, hiszen nem tudhatod, mikor marad egyszer a kezedben, vagy éppen mikor válik le végleg a zárszerkezetről. Az már csak a hab a tortán, hogy nagyon zavaró tud lenni, amikor használod az ajtót, hiszen nem tudsz akkora erőt kifejteni az ajtóra, amivel könnyedén mehetne a nyitás és zárás.

 

Mitől lötyög a kilincs?

 

A legtöbb kilincsnek van egy minimális holtjátéka, amit valószínűleg észre sem veszel használat közben. E nélkül túlzottan feszülnének a zárak és nem lehetne őket kényelmesen használni, ez a minimális kimozgás tehát nem probléma.

Ám néha valamiért a szerkezet úgy meglazul, hogy már kérdéses, vajon meddig bírja még, és akár ki is eshet!

Ezt több dolog okozhatja, például időnként meglazulnak a csavarok a sűrű használat miatt, míg máskor nagyobb a gond és anyagfáradás következett be.

A probléma okát nem feltétlen egyszerű megállapítani, éppen ezért nem javasoljuk, hogy magad próbáld megoldani a meghibásodást!

 

Mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs?

 

Bütykölés

 

Tény és való, hogy egy lötyögő kilincs nem tűnik megoldhatatlan esetnek, de ahogy korábban írtuk, a lötyögés okát csak egy szakember tudja pontosan megállapítani. Ez azt is jelenti, hogy a házi szerelés nem feltétlen jó megoldás, hiszen, ha kopásról van szó, azt néhány meghúzott csavarral nem tudod orvosolni.

 

A probléma ignorálása

 

A probléma figyelmen kívül hagyása jó taktika lehet, Pató Pálnak is bevált egy darabig. Bármilyen kényelmesnek tűnik, sajnos nem célravezető, hiszen a meghibásodás nem fog magától megszűnni, de simán rosszabbodhat. Az értékeid biztonsága érdekében sem ajánljuk, hogy félvállról vedd, mert a könnyen levehető kilinccsel lényegében akár könnyű hozzáférést biztosítasz a zárszerkezethez a betörőknek.

 

Mi a teendő lötyögő kilincs esetén?

 

Mielőtt még végleg a kezedben maradna a kilincs, inkább hívj minket, mi pedig Budapest határán belül egy órán belül kiérkezünk (természetesen díjmentesen), és pillanatok alatt rendbe rakjuk a meglazult kilincset.

Gyorsan megállapítjuk a lötyögés okát még azelőtt, hogy az nagyobb károsodást szenvedne, így Te pénzt és időt takaríthatsz meg, ráadásul az értékeid miatt sem kell aggódnod, amikor távol vagy. Jól hangzik igaz?

Mások ezeket is olvasták:
Elromlott zar kinyitasa 150x150 - Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs
Ezt tedd, ha az elromlott zár kinyitására adod a fejed! Mit tegyél, ha elromlott a
handle 432289 960 720 150x150 - Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs
Mikor lehet szükséged zárszervizre? A zárszerviz feladata egyértelműen a zárak javítása. De milyen helyzetben van
Zarjavitas zugloban is 150x150 - Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs
Elérhető zárjavítás Zuglóban   Hajnalban keltél, egész nap talpaltál a melóban. Csak arra vágysz, hogy
Beragadt zar kinyitasa 150x150 - Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs
Egyedül is megoldható a beragadt zár kinyitása?   Nem nyílik az ajtó… Megpróbálod újra bedugni
Zarjavitas Zugloban 150x150 - Mit tegyél, és mit ne tegyél, ha lötyög a kilincs
Hol foglalkoznak zárjavítással Zuglóban?   Hajnalban keltél, egész nap talpaltál a melóban. Csak arra vágysz,

Mások ezeket is olvasták:

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő

Segítek zárcsere, és zárszerviz ügyben is...
Szabó Dénes
Hívás