Szakállas trükkök a kulcs nélküli zárcserénél

Többször előfordul az emberrel, hogy nem tudja hova tette a kulcsot. Ilyenkor nem tehetünk mást, minthogy reménykedünk benne: talán nem lopták el… Ám akár véletlen, akár bűncselekmény áll az eset mögött, erősen megnehezíti az életünk.

Szerencsés esetben az ajtó nyitva van, vagy más rendelkezik kulccsal, és be tudunk jutni lakásunkba, irodánkba – ilyenkor legalább a zárnyitással nem kell bajlódni. Tegyük hozzá gyorsan, a zár szempontjából ekkor már teljesen mindegy, hogy károsodik-e a zárbetét vagy sem: nem kerülhetjük el a zárcserét, hiszen a hiányzó kulcs állandó biztonsági fenyegetettséget jelent!

Ugyanakkor, ha nyitva van az ajtó, akkor könnyen eltávolítható a zárbetét, ami praktikus a zárcsere szempontjából – ugyanakkor veszélyes, ha illetéktelen tudomására jut.

Ilyen helyzetben a legpraktikusabb megoldás több tényezőtől függ. Mindenekelőtt meg kell bizonyosodni róla, hogy a kulcs valóban hiányzik. Továbbá nem árt ellenőrizni, hogy milyen biztonsági fokozatú ajtóról beszélünk. Kapu, bejárati ajtó? Egykulcsos vagy többkulcsos rendszer? Van vezérkulcs? Miután tisztáztuk, hogy pontosan milyen kulcs nincs meg – tehát milyen zárat kellene kicserélni –, érdemes elgondolkoznunk a kulcs típusán, hiszen a zárcsere pontos metódusa is ettől függ.

Milyen fajta kulcs hiányzik?

  • Tollas kulcs: ebben az esetben hagyományos-, biztonsági- vagy hengerzárról lehet szó. Ez valószínűsíti, hogy a bejárati ajtó, kapu, tároló kulcsa tűnhetett el. Ilyenkor a gyors és szakszerű zárcsere elengedhetetlen, hiszen már a gondolat is rémisztő, hogy segítségével illetéktelen személyek hatolhatnak be otthonunkba!
  • Mikrocsippel ellátott kulcs: ezek cseréje bonyolultabb, de – hála a programozhatóságnak – az eljárás nem feltétlenül jelenti a teljes zárszerkezet kiszerelését.
  • Számzárak, kódkártyák: az alkalmazott technológiától függően lehet szükség teljes zárcserére, átprogramozásra vagy csupán kódcserére.

 Magasan képzett és a legkorszerűbb eszközökkel rendelkező szakembereink mindig a leggyorsabb és a legkevesebb károkozással járó megoldást választják a zárcserék titkos tárházából… hogy ügyfeleinknek csupán a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza ez a sajnálatos eset!

A megoldás sok mindentől függ, így mindig a leggyorsabb, és a legkevesebb károkozással járó megoldást választjuk a zárcserék titkos tárházából…

 

Professzionális csapatunk minden létező ajtó- és zártípus esetén áll rendelkezésére. A zárcsere kulcs nélkül kicsivel nehezebb, mint egy átlagos zárcsere, de rutin feladat. Ha pedig már úgyis rákényszerülünk az adott zár lecserélésére, érdemes korszerűbb, nagyobb biztonságot jelentő típusra váltani! További hasznos megoldás, ha egyidejűleg többféle zárfajtát is telepítünk, köztük legalább egy olyat is, amelyhez nem kell hagyományos, kézzel fogható kulcs (például elektronikus zár, kártyával, vagy digitális számzár). Ekkor, még ha el is tűnik egyik-másik kulcsunk, vagy akár az egész kulcscsomónk, még mindig nem válunk teljesen védtelenné a vagyon elleni bűncselekményekkel szemben.

Ha ilyen gondja akad keressen bátran!

06 20 575-15-95