Kövessen el mindent a tökéletes védelem érdekében!

Mit kell tennie egy lakástulajdonosnak, ha már betörtek a lakásába, és zárat cseréltetne?

Zárjavítás, zárszerelés, zárcsere: első a hiba felismerése

Amennyiben betörés után új zárat szeretne, mindenekelőtt azt kell kideríteni, hogy milyen módon jutottak be az elkövetők. Mivel többnyire gyorsan és egyszerűen kell dolgozniuk, leggyakrabban a feszítővasas ajtóbefeszítéssel, illetve egyéb, mechanikai módszerekkel próbálkoznak, melyek – biztonsági ajtók és megfelelő zárak hiányában – általában sikerre vezetnek. Ezek az eljárások nem csupán a zár, de az ajtó roncsolódásával is járnak. Ilyen esetek elkerülésére különösen ajánlott a feszítés-, rúgás- és törésálló biztonsági ajtó beszerzése. A szakértők mind egyetértenek abban, hogy a teljes biztonság érdekében nem elég a zárcsere (még a legdrágább típus beszerzése esetében sem):

Érdemes jó minőségű biztonsági ajtóra váltani.

Cilinder-, biztonsági- és reteszzár – mi az áthatolhatatlan védelem titka?

Ha az ajtó nem sérült, csupán a zár, gyorsan orvosolható a probléma. A bejárati ajtóknál használt típusok legelterjedtebbike, a henger- vagy cilinderzár feltörésére több közismert módszer is létezik; ezért aztán érdemes a kombinált védelem eszközéhez nyúlni, és több különféle zártípus egyidejű felszerelésével maximalizálni a biztonságot. A hevederzárak és többpontos zárak a cilinderzár kiegészítőiként is remekül megállják a helyüket, és jó eséllyel akadályozzák meg az ajtó felfeszítését, betörését. Javításuk, szerelésük is viszonylag egyszerű.
További védelmet jelent a drága, ám megbízható szám- és betűzáras, illetve elektronikus zárak beszerzése. A biztonsági mikrochipet tartalmazó, kódolható kulcs például jóformán feltörhetetlen – de a már lényegesen olcsóbb védett zárak, zárbetétek is megfelelnek a célnak.

Szabaduljon meg a hagyományos alapzáraktól!

Mit tehet, hogy csökkentse az ismételt betörés veszélyét?

  • Szereljen fel fúrásvédett zárbetéttel ellátott cilinderzárat!
  • Költséges, ám még nehezebb kijátszani: építsen be törésbiztos, védett zárbetétet!
  • Kombinálja a különféle zártípusokat! (A cilinderzár mellé biztonsági- és hevederzár beszerzése ajánlott.)


Mint tudjuk, a hengerzárak kiiktatásának egyik leghétköznapibb módja a zárbetét kicsavarása, eltörése. Ennek meggátolására célszerű védőpajzsot telepíteni a kulcslyuk elé, amely fúrás biztos, feltörése pedig rendkívül körülményes.

A zárbetétet pedig védeni kell pajzzsal!

Kutatások támasztják alá, hogy az ajtók, zárak védelmének megerősítése pszichológiai okokból is fontos: növeli biztonságérzetünket, és segít az elrettentésben. A bűnelkövetők ugyanis mindig az egyszerűbb megoldást keresik, és ha azt látják, hogy az adott ajtó kemény diónak ígérkezik, valószínűleg könnyebb célpontot keresve odébbállnak.

A betörés utáni zárcsere nem egyszerű, viszont maximálisan megéri a befektetett pénzt és energiát. Hívjon minket bátran szaktanácsért, és segítünk a zárcserében!

Ugye nem egyszerű ez a betörés utktanácsért, és segítünk a zárcserében!

06 20 575-15-95